dilluns, 19 de juny del 2017

Presentació del llibre "Independència i autonomia" de Gerard Rosich (Barcelona, 27-VI-2017)

us conviden a la presentació del llibre
que tindrà lloc el dimarts 27 de juny de 2017 a les 19:30 h
a la Llibreria Calders
(passatge Pere Calders 9, de Barcelona)


Hi intervindran:

Daniel Gamper (filòsof)
Òscar Jané (historiador)
Gerard Rosich (autor del llibre)

-
Aquest llibre recupera una interpretació alternativa de la modernitat tot reconstruint històricament el concepte d’«autonomia» en oposició a les teories polítiques que es basen en la noció de «sobirania». D’una banda, critica la narrativa que justifica l’actual hegemonia de la concepció liberal d’«autonomia» que es troba a la base de  la globalització i que fa inviable qualsevol noció de subjectivitat col·lectiva; i de l’altra, reivindica el contingut amb què el concepte d’«autonomia» va reaparèixer en la modernitat. El llibre interpreta una sèrie d’esdeveniments històrics entesos com l’origen del món modern, com una història de dominació en què la globalització és un pas ulterior en la modernitat, i proposa una connexió entre aquesta visió de la modernitat i l’imperialisme. D’altra banda, en contrast amb la visió estàndard que explica el sorgiment de l’autonomia durant la Il·lustració, mostra que la noció d’«autonomia»és constitutiva de la modernitat, després d’haver-se inventat a la Grècia clàssica, en l’anomenada «era de descobriments» al segle XVI i dins el marc de la reforma protestant en el Sacre Imperi Romanogermànic. El concepte es va encunyar per definir una qualitat política de les subjectivitats col·lectives que s’oposaven a la dominació imperial justificada amb el concepte de «sobirania». Així doncs, el llibre fa una crítica del present que mostra la necessitat que es donen una pluralitat de subjectivitats col·lectives autoexcloents per tal de defensar l’autonomia i oposar-se a les formes de dominació que la teoria política del contracte perpetua per mitjà de legitimació.


Gerard Rosich (Barcelona, 1975) és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona i membre de l’equip de recerca TRAMOD al Centre d’Estudis sobre Cultura, Política i Societat de la Universitat de Barcelona. Actualment treballa com a investigador al Departament de Cultures del Món de la Universitat d’Hèlsinki. Ha publicat, juntament amb Peter Wagner, el volum The Trouble with Democracy. Political Modernity at the XXIst Century (Edinburgh University Press, 2016). És també membre actiu cofundador amb Miquel Ferrés del conjunt de música instrumental Triulet. Ha publicat diversos discos, dos d’ells en col·laboració amb els poetes Enric Casasses, Tira-li l’Alè (Discmedi, 2012), i Gerard Horta, Balada de l’Holandès Errant (Discmedi, 2014).

dissabte, 10 de juny del 2017

Presentació de la revista »Mirmanda» (Mas Espert, Vilajuïga, 16-VI-2017)


us conviden al debat
«Les dones i el món del vi»
Divendres 16 de juny de 2017 a les 19:45 h,
amb motiu de la presentació de la revista Mirmanda


Hi intervindran:

Eva Vicens (Peridoista, vadevi.cat)
Anna Espelt (enòloga, directora d'Espelt Viticultors)
Bàrbara Schimitt Solà (grup Mirmanda)
Oscar Jané (codirector de la revista Mirmanda)


Lloc: Mas Espelt (Vilajuïga)
tel. 972 53 17 27 / 669 346 071
En acabar hi haurà un tast de vi

-->
«Vi.cat. Patrimoni i cultura del vi català» / Editorial / Part I. Una mirada històrica: Eduard Puig Vayreda: La fil·loxera entre el Rosselló i l’Empordà / Núria Arimany i Àngels Farreras: Salut econòmica financera de les empreses vinícoles del Llenguadoc-Rosselló (2008-2013) / Martí Crespo: Gotims d’història / Joan C. Martín: Origen i destí. La vitis del País Valencià a Els vins de l’arc mediterrani / Part II. Patrimoni: Raquel Lacuesta: Els cellers cooperatius, referents de la Catalunya vitivinícola / Jordina Escala: Editar obres d'agricultura segons Emili Giralt i Raventós / Part III. Literatures del vi: Sebastià Perelló: Servir de copa / Efrem Gordillo: Di-vi  Da-li: un tast amb Salvador Desig / Part IV. La gastronomia del vi: Pau Canaleta: Els vins de l’Empordà. Una història d’èxit / Frédéric Galtier: Vins catalans: une identité (ré)inventée / Part V. Símbols i simbologies: Joan Cuscó: D'un país de vinyes i vins / Xavier Febrés: L’alta frontera de la vinya a la baixa serra de l’Albera / Oscar Jané: La irrupció de la dona en el món del vi / Vària (Part VI): Roger Bonastre: Melodies de mobilització, dissidència i esperança / Andreu Balent i Miquèl Ruquet: Correspondència de guerra en català: la carta del rossellonès Carles Gazel (1915) / Andreu Navarra: Andreu Nin, historiador / Laura Llevadot: Une maison toujours hantée: démocratie et souveraineté en Catalogne / Resums / Résumés / Abstracts / Fotografies: Tarek Serraj.
-->

dijous, 8 de juny del 2017

Presentació «Les ciències de l'Antiguitat a Catalunya» (Barcelona, 19 de juny 2017)


L'editorial Afers es complau a invitar-vos a la presentació
del volum de la revista Afers. Fulls de recerca i pensament
dedicat al tema «Les ciències de l'Antiguitat a Catalunya».
L'acte dindrà lloc el proper dilluns 19 de juny,
a les 19:00 h, al local d'Arqueonet,
carrer Sepúlveda, 79, de Barcelona.


Hi intervindran:

Òscar Jané
(UAB/Cap de redacció d'«Afers»)
Jordi Vidal
(UAB/coordinador del volum)
Jordi Cortadella (UAB), Lluís Feliu (UB)
i Jaume Pòrtulas (UB)
(col·laboradors del volum)


editorial afers
Av. Doctor Gómez Ferrer, 55-5 / Apartat de correus 267 / 46470 Catarroja (País Valencià)
www.editorialafers.cat / afers@editorialafers.cat